Tradicionalna kineska medicina (Hsin Kuang Herbal Store)

HKH
Ako se sjećate posta o GAN (Google Affiliate Network) napisao sam da će možda biti nekih reklama na blogu. Za sada mi se najinteresantnijim i najbližim temi bloga učinio Hsin Kuang Herbal Store. Radi se o klinici koja se bavi Tradicionalnom Kineskom Medicinom (TCM), osnovani 1956g, trenutno zaposlenih 7 TCM doktora. Uspješno liječe cca 450 bolesti i smetnji. Proizvode dostavljaju širom svijeta bez naplate poštarine. Ukratko ću napisati što kažu o TCM:
Tradicionalna kineska medicina (TCM) je sveobuhvatni medicinski sistem koji se koristi u dijagnosticiranju i liječenju bolesti, prevenciji bolesti i poboljšanju općeg stanja organizma. Postupci su učinkoviti za fizičke i psihičke probleme. Velika je zabluda da se TCM  koristi samo za  prevenciju, jer se pomoću TCM  vrlo učinkovito liječe i razne bolesti i smetnje.Kineska medicina koristi energetski okvir  za uravnotežavanje protoka Qi (vitalne energije, izgovara se "či") u tijelu. Ako Vam je nizak, povišen, usporen ili raspršen Qi često ćete se razboliti. 
Na žalost, nedostatak svijesti o TCM traži još mnogo rada na promicanju iste. Međutim, sve više i više ljudi je upoznato sa TCM i drugim alternativnim metodama liječenja u čemu nam veliku pomoć čini postojanje interneta, pomoću kojeg upoznajemo druge kulture. Kineske biljne tradicije na kojima se zasniva TCM sežu u prošlost do 3500g pne i vežu se za legendarnog cara Sheng Nong. 
Više možete pročitati na Hsin Kuang Herbal Store službenim stranicama.
Zdravi i veseli bili!!!
HKH

Upala plućne maramice (Pleuritis) i cvjetni prah

Upala plućne maramice (pleure) najčešće izazvana bakterijama, može biti i virusna. Bolest je povezana sa prehladama, bronhitisom, traheitisom i bronhopneumonijom. Češće pogađa muškarce nego žene. Poznato je više vrsta pleuritisa, ovisno o tome da li je primarnog ili sekundarnog karaktera: tuberkulozni pleuritis, virusni pleuritis,  bakterijski pleuritis i purulentni pleuritis. Više o navedenim  vrstama pleuritisa možete pročitati na portalu Moje Zdravlje. Simptomi specifični za pleuritis su bolovi u području pluća (pojačavaju se pri dubokom udisaju ili kašlju), povišena tjelesna temperatura, znojenje, te ponekad i bolovi u mišićima i zglobovima.
Apiterapija u liječenju pleuritisa preporuča slijedeće:

  • liječenje mastima koje u sebi sadrže pčelinji otrov (iskreno ne znam da na našim područjima postoje takve, ako neko zna neka napiše u komentaru), oboljelo, odnosno, bolno područje se maže dva do tri puta dnevno, nakon dva do tri dana bolovi prestaju, a tretman se provodi do izliječenja.
  • narodna medicina preporuča obloge od čistoga meda pomješanog sa brašnom od slačice (senf) na oboljelo područje. Smjesa se stavlja na laneno platno, a zatian na mjesto zahvaćeno pleuritisom. Za vrijeme liječenja pleuritisa preporuča se i konzumiranje 100-200g meda dnevno podjeljeno u najmanje 3 obroka.
Zdravi i veseli bili!!!
    Homeopatski tretman akutnih i kroničnih bolesti dišnog sustava. Engleski jezik.      Kliknite na sliku. 

    The Homeopathic Treatment Of Acute And Chronic Bronchitis, Laryngitis, Pleuritis, Pneumonia, Phthisis, Pulmonalis, And Pericarditis

    Upala gušterače - pankreatitis (Pancreatitis) i cvjetni prah

    Upala gušterače ( pankreasa ) ili pankreatitis je bolest koju karakteriziraju bolovi u stomaku. Bolovi mogu biti ustrajni ili kronični, te se mogu pojačati kod ležanja na leđima i prilikom konzumacije masne hrane i alkohola. Glavni uzroci su kamenac u žuči i druga oboljenja žuči, te pretjerana konzumacija alkohola. Upala gušterače, pankreatitis, može biti izazvana i virusnom infekcijom i tada govorimo o apscesu pankreasa ili gušterače. Osim navedenih bolova u stomaku ostali simptomi upale gušterače su i mučnina, povraćanje, znojenje, ljepljiva i vlažna koža, otečeni stomak, pretjerani vjetrovi...
    U medicinskom institutu u Vladivostoku recidivirajući  pankreatitis je uspješno liječen pomoću propolisa. Bolesnici su liječeni 40%-tnom vodenom otopinom propolisa. Propisano je uzimaanje 40 kapi otopine, 3 puta dnevno, jedan sat prije jela.
    Zdravi i veseli bili!!!
    p.s. ispod možete pogledati američku stručnu literaturu izdavača "Barnes & Noble" ( klik na sliku knjige )



    "Diseases of the Pancreas" is based on the latest comprehensive data about molecular mechanism of acute pancreatitis, chronic pancreatitis and pancreatic cancer. The diagnostic techniques including histology, radiology, sonography etc. are based on the sensitivity and specificity of the respective methods. Special focus is given to the indication and contraindication to surgical technqiues. It contains specific treatment modality and results for the first time after long-term outcome evaluation. Surgical techniques are displayed with colored sketches series.