Arterioskleroza (ARTHERIOSCLEROSIS) i pelud

arterioskleroza
Arterioskleroza se često zamjenjuje s pojmom ateroskleroza. Arterioskleroza, pojednostavljeno govoreći, prestavlja normalni proces strenja krvne žile, dakle promjene koje karakteriziraju gubitak elastičnosti tkiva, nakupljanje kalcifikata u zidu žile, te njenim otvrdnućem, međutim, bez smanjenja samog lumena žile, a time i protoka krvi. Ateroskleroza je bolest krvnih žila kod kojih dolazi do nakupljanja lipida, odnosno ateroma, u krvnoj žili, te do njenog suženja što dovodi do slabije prokrvljenosti tkiva.
Karakteriziraju je vrtoglavica, slabljenje pamćenja, umor, nemiran san, drhtanje udova itd...
Kao sredstvo protiv skleroze pčelinji proizvodi se koriste od davnina o čemu govore zapisi u svetim knjigama svih vjeroispovjesti.
Novija ispitivanja pokazuju da pri dugotrajnoj uporabi pčelinjih proizvoda isti smanjuju razinu kolesterola u krvi, poboljšavaju funkciju srca i krvnih sudova, poboljšavaju san, apetit, pamćenje vid itd..
Metode primjene:
Med-u trajanju od 2 mjeseca uzima se po 1-2gr po kilogramu težine podjeljeno u četiri obroka. Nakon toga se prelazi na dozu za održavanje i to po jednu žlicu ujutro i naveče prije jela rastvorenu u čaši vode.
Matična mliječ-uzima se mliječ u prirodnom obliku 100-200 mg dnevno u dva obroka. Kako je teško doći do matične mliječi u prirodnom obliku može se koristiti i neki od pripravaka npr:Melbrovit 
Cvjetni prah-uzima se tijekom jednog mjeseca 1 žličica tri puta dnevno, zatim se pauzira jedan mjesec pa se proces ponovi.